پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 190
نویسنده : رضا

در مورد سعودی‌ها هم قبل از اینکه دولت عربستان وارد سیاست غلط خود در یمن شود، به آنها پیام دادیم که راه برخورد با مسأله یمن چنین نیست، این کارها را نکنید، راه عاقلانه وجود دارد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: ظریف , ترکیه , ,



بازدید : 155
نویسنده : رضا

"ششم بهمن سال جاری بود که نخست وزیر و وزیر خارجه کویت پس از دو سال، سفری را به تهران انجام داد. همزمان با انجام این سفر حدس و گمان هایی مختلفی درخصوص محتوای پیامی که خالد الصباح آورده، مطرح شد."
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، "عبدالله الشایجی" تحلیلگر برجسته کویتی در گفتگو با روزنامه القدس العربی، گفت: «سران کشورهای عربی حوزه خلیج [فارس] در نشست دسامبر گذشته خود در بحرین دستور صادر کردن پیام مکتوب به ایران را داده بودند.»

 

الشایجی در ادامه و در پاسخ به القدس العربی درباره ایران و پیام اخیر کویت به تهران گفت: «پیام سران عرب ابتدا به تأیید وزرای خارجه شورای همکاری رسید و بر محتوای پیام توافق کردند. در واقع این پیام از طرف کویت نبود، بلکه از طرف همه کشورهای شورای همکاری است.»

 

رونمایی از دستور سران عرب درباره رایزنی در خصوص مسائل منطقه و تأکید بر ثبات و آرامش منطقه در حالی صورت می گیرد که عربستان بارها از زبان وزیر خارجه خود اعلام کرده است که ریاض حاضر به رایزنی یا گفتگو با تهران نیست و ایران خودش بهتر می داند که باید دقیقا چه کار کند.

 

این در حالی است که شخص عادل الجبیر از جمله وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری است که درباره محتوای پیام این شورا با دیگر وزیران به توافق رسیده بود.

 

گفتنی است که ششم بهمن سال جاری بود که نخست وزیر و وزیر خارجه کویت پس از دو سال،  سفری را به تهران انجام داد. همزمان با انجام این سفر حدس و گمان هایی مختلفی درخصوص محتوای پیامی که خالد الصباح آورده، مطرح شد. صرفاً نه به دلیل مسایل فی مابین دو کشور که گویا مقام کویتی حامل پیامی مهم از جانب اعضای شورای همکاری خلیج فارس به طور ویژه عربستان سعودی برای ایران به منظور ارتقای سطح روابط آنها با تهران بوده است.

 

این مساله را رسانه های عربی به وضوح تاکید کردند و آن را مورد توجه قرار دادند، به طور مثال «النهار» کویت در مورد این سفر اینطور نوشت: «شیخ صباح خالد الصباح» وزیر امور خارجه کویت قرار است روز چهارشنبه به تهران سفر کند تا پیامی از شورای همکاری خلیج فارس را برای آغاز «رایزنی های راهبردی» میان ایران و این شورا به تهران منتقل کند.   

 

این در حالی است مسئولان دستگاه دیپلماسی کشورمان نسبت به این مساله که آیا وزیر خارجه کویت از سوی عربستان و یا کشورهای ثالثی حامل پیامی برای ایران بوده یا نه، همواره به عدم تایید و یا تکذیب این مساله پرداختند.  

 

اما روحانی رییس جمهور کشورمان پیش از عزیمت به عمان و کویت در فرودگاه مهرآباد از محتوای این پیام رمزگشایی کرد؛ وی با اشاره به «پیام کشورهای حوزه خلیج فارس» مبنی بر «اراده این ۶ کشور برای ارتقاء و روابط بهتر با جمهوری اسلامی ایران و همچنین حل و فصل سوء تفاهمات از طریق گفتگو و مذاکره بین طرفین»، گفت: ما از اصل این پیام استقبال می‌کنیم و در جریان این سفر  نیز در خصوص ارتقاء همکاری‌ها، دیدار و گفتگو خواهیم داشت.

 

در واقع روحانی رئیس جمهور اولا اعلام کرد که پیامی که خالد الصباح آورده از جانب «شش کشور» بوده است و ثانیا محتوای پیام « ارتقا روابط» و «حل و فصل اختلافات» است.


:: موضوعات مرتبط: اجتماعی , سیاسی , نظامی , ,
:: برچسب‌ها: عربستان , ایران , سران عرب ,



به دست تو چقدر ذوالفقار می آید...
نوشته شده در چهار شنبه 17 شهريور 1395
بازدید : 1045
نویسنده : رضا



بازدید : 215
نویسنده : رضا

تحولات میدانی در سوریه، امروز شاهد تنش و رویارویی حامیان تروریسم در منطقه است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای گذشته، نبرد بین گروه تروریستی، موسوم به ارتش آزاد و یگان‎های مدافع خلق کرد در سوریه باعث رویارویی میان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) شده است.
 
در همین ارتباط، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان "معارضان، منطقه تحت سیطره کردها را تهدید می‎کنند" ادعا کرد که گروه تروریستی ارتش آزاد که از سوی ترکیه حمایت می‎شود و توانست جرابلس را از سیطرۀ تروریست‎های داعش خارج کند، از پشتیبانی سازمان جاسوسی سیا برخوردار است در حالی که پنتاگون، نیروهای دموکراتیک سوریه را حمایت می‎کند!
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
این گزارش می‎افزاید: سیا و پنتاگون مجموعه‎های مختلفی از گروههای مسلح (تروریست) را در جنگ سوریه حمایت می‎کنند و این وضعیت باعث بروز تنش‎هایی بین این دو شده است.
 
بر اساس ادعای نیویورک تایمز، گروه تروربستی ارتش آزاد که توسط سازمان سیا و آژانس‎های اطلاعاتی متحد با آن حمایت می‎شود، توانسته است به سمت غرب و به طرف شهرک‎های الباب و مارع پیشروی کند و انتظار می‎رود که بین آن و نیروهای دموکراتیک سوریه که توسط یگان‎های مدافع خلق کرد اداره می‎شود و از حمایت پنتاگون برخوردار است، درگیری‎هایی به وجود آید.
 
این نشریه همچنین می‎نویسد: آمریکا در چارچوب ایجاد توازن میان نیروهای متحد خود و نیروهایی که هم با آمریکا و هم با ترکیه متحدند، از یگان‎های مدافع خلق کرد خواسته که به مناطق واقع در شرق فرات عقب نشینی کنند و در مجموع موضع آمریکا در قبال ادامۀ درگیری‎ها بین طرفین متحد با خود پیچیده و مبهم است.
 
نیویورک تایمز در ادامه، به اظهارات پیتر کوک سخنگوی پنتاگون اشاره کرد که گفته بود؛ درگیری‎های جاری در جرابلس را از نزدیک پیگیری می کند و از گروه‎های درگیر خواسته بود که اقدامات لازم را برای حل بحران انجام دهند.
 
فیش حقوقی تروریستها در جیب مقامات آمریکایی
 
پیش از این، یک سناتور آمریکایی با اشاره به حمایت مالی آمریکا از گروه های تروریستی، اعلام کرد که این کشور حقوق تروریست‎های گروه نور الدین الزنکی را می‎پردازد. ریچارد بلاک در گفت‎وگو با شبکه "راشا تودی" روسیه گفت: «متأسفانه حقوق عناصر گروه نورالدین الزنکی که چندی پیش سر یک کودک فلسطینی را بریدند از سوی واشنگتن پرداخت می‎شود».
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
 بلاک، سناتور ایالت ویرجینیا، چندی پیش در یک سخنرانی گفته بود، آمریکا از تروریست‎های فعال در سوریه حمایت می‎کند. این حمایت که از سوی سیا و پنتاگون انجام می‎شود، شامل حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی است.
 
اما واقعیات بحران سوریه چیست؟
 
 شاید در ابتدای بحران سوريه معترضان در پی براندازی نظام اسد نبودند و صرفا خواستار اصلاحات و ایجاد یک فضای سیاسی مناسب‎تری در کشور دست به اعتراض زدند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
 اما در این میان دستهایی پشت پرده به بحران دامن زدند که اتفاقا هیچ اعتقادی به دموكراسی و آزادی نداشتند. دستهایی که كينه چند ده ساله از نظام سوريه را به دل داشتنند و عده‎ای دگم اندیش متاثر از رادیکالیسم اسلامگرا یا همان اسلام مطلبوب غربیها جذب گروهک‎های تروریستی برای جنگ با مردم سوریه شدند. برخی از آنها هم مهره‎های پنهان سفارتخانه‎ها بودند و برخی انديشه‎های تند مذهبی در سر داشتند و بعضی هم از اراذل و اوباش و جنايتكاران عدالت گريز بودند. بی‎شک نظام سلطه با یک برنامه‎ريزی و هدف‎گذاری دقیق نقشه به پایین کشیدن حکومت اسد را طراحی کردند.
 
مهندسی جنگ در سوریه قبل از آغاز انقلابهای منطقه
 
چند سال پیش از آغاز شدن بحران در منطقه بویژه تجاوز گروههای تروریستی به تمامیت ارضی سوریه، روزنامه لوموند چاپ فرانسه پيش بينی كرده بود، سوريه در 10 سال آينده جزو كشورهای توسعه يافته در ميان كشورهای پيرامونی خود قرار خواهد گرفت.
 
بی‎گمان برای همين بود كه بدخواهان شهروندان سوری تاب ثبات در سوريه را نداشتند. به ويژه اينكه بشار اسد، بسياری از آرزوهای مردمش را به تحقق نزدیک کرده بود. 
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
"ميشل ريمبو" سفير سابق فرانسه در كتاب خود با نام "توفان در خاورميانه بزرگ" از اطلاعات مهمي پرده برمی‎دارد از جمله اينكه، در ژانويه 2014 به نقل از سناتور "ماريو مورو" وزير دفاع سابق ايتاليا وی در سال 2009 به كردستان عراق رفته و از يك مجتمع ساختماني در حال ساخت بازديد كرده است.
 
سناتور از پيمانكار می‎پرسد كه هدف از بنای اين همه ساختمان چيست؟ و اين پاسخ را می‎شنود، اينها برای آوارگان جنگ سوريه است. نکته قابل تأمل اینکه: اين اتفاق مربوط به حداقل دو سال پيش از شروع جنگ در سوريه است و نشان می‎دهد كه نقشه اين جنگ قبل از آنچه كه تحولات کشورهای منطقه موسوم به انقلاب‎های بهارعربی آغاز شود، طراحی و اجرا شده است. 
 
ريمبو در اين كتاب به مطلبی خطرناك تر اشاره می‎كند، برنامه‎ريزی برای به اصطلاح انقلاب سوريه با كمك برنامه دموكراسی در سوريه انجام شده كه از حمايت‎های مالی يكی از سازمان‎های غيردولتی مرتبط با سازمان اطلاعات مركزی آمريكا (سيا) برخوردار است. برنامه‎ريزی برای تجاوز امپرياليستی آمريكا عليه سوريه سالها پیش از این به اتمام رسيده است. 
 
واقعیت موضوع آن است که وزارت دفاع آمریکا و سازمان امنیتی سیا تمایلی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه ندارند و بر راه حل نظامی بیشتر تاکید دارند. وی همچنین افزود برخلاف تاکید جان کری وزیر امورخارجه بر راه حل سیاسی بحران سوریه و تمایل باراک اوباما به پایان دادن بحران سوریه قبل از اتمام ریاست جمهوری‎اش، پنتاگون و سیا بر راه حل نظامی و طولانی کردن نبرد در سوریه تاکید  دارند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
نقش کلیدی اوباما در ویرانی کامل کشور لیبی، بحرانی کردن وضعیت اوکراین، روانه کردن تروریستها به خاورمیانه به خصوص سوریه، درگیرکردن اروپا با مسئله مهاجرت اوباما تکمیل می‎شود. وی در ظاهر امر تلاش می‎کند که دست کم به یکی از این بحرانها پایان دهد. اما ساختار قدرت در آمریکا به رویکرد نظامی علاقه بیشتری دارد.
 
امروز پس از سالها جنگ و خون و منازعات در منطقه بحران خیز خاورمیانه خاصه سوریه و عراق، نظام بین‎الملل شاهد یک جنگ فرسایشی و غیر ضرور است. جنگی که هر اندازه بر فقر و آوارگی طرفهای درگیر می‎افزود؛ به همان مقدار کارتل‎های اسلحه سازی و دلالان تسلیحات میکروبیولوژی و ممنوعه را منتفع ساخته است.
 
آمریکا در نقش کژدم منطقه
 
اما هر آنچه که از مصائب سرزمین سوریه گفتیم حق مطلب ادا نخواهد شد. عصر حاضر، روزگاری که واژه مهجور حقوق بشر بازیچه دست نظام سلطه و صهیونیزم بین‎الملل شده است، حکام مرتجع منطقه به پشتیبانی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی دست به یک اکران خونین زده‎اند که اتفاقا نهادهای حقوق بشری و در رأس آن سازمان ملل متحد به تماشا نشسته‎اند.
 
رقابت نفس‎گیر سازمان‎های جاسوسی آمریکا بر سر شکست در سوریه!
 
با همه تفاسیر، حکایت امروز دولتهایی که با هدایت سرویسهای جاسوسی خود آتش به دامن منطقه زده‎اند، روایتی است از یک کژدم که چه بسا افراد بی‎شماری را با زهر خود از پای در می‎آورد، لذا آنگاه که در کانون شعله‎های اخگر خود ساخته به دام می‎افتد، دم  زهر آلودش را بسوی پیکر نیمه جانش می‎گیرد و بر زندگی خویش پایان می‎بخشد.
 
لیکن تمثیل کژدم در مورد گروه‎های تروریستی معارض حکومت قانونی اسد و مردم سوریه و نیز سردمداران آنها، خالی از این مصداق نیست. آنطور که از آخرین تحولات میدانی سوریه خبر می‎رسد گروه‎های تروریستی فارغ از اینکه دارای چه بیرق و نشانی باشند یک به یک از سنگرها پا به فرار می‎گذارند و خود را بیش از پیش در  حلقه محور مقاومت محصور می‎بینند.
 
چه مضحک است؛ حال که سرکردگان این گروه‎ها مزدوران خود را و مغموم شکست خورده می‎یابند؛ از روی سرافکندگی و استیصال به جان یکدیگر افتاده‎اند. این همان آرمان شهری است که دولتهای غربی نسبت بدان به مردم جهان وعده می‎دهند؛ دموکراسی به زور اسلحه و سرنیزه، حقوق بشری نیم بند که مختص به مرزهای سیاسی خاورمیانه است. وعده واهی دموکراسی که تنها بر زبان امپریالیسم جهانی  جاری و ساریست.
 

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی , نظامی , ,
:: برچسب‌ها: سیاسی , پاتوق روز , پنتاگون , سیاست خارجی , سیاه , خاورمیانه ,



بازدید : 218
نویسنده : رضا

مسکو - ایرنا - وزارت خارجه روسیه، معارضان مسلح در سوریه را مسئول توقف کمک های انسانی به ساکنان شهر حلب دانست و این اقدام آنها را محکوم کرد.

 

به گزارش ایرنا، خانم «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه در بیانیه ای که در پایگاه اینترنتی ویژه این وزارتخانه منتشر شد، اعلام کرد: حرکت ضدبشری معارضان مسلح تندرو که عملیات کمک های انسانی سازمان ملل به حلب را ناکام گذاشتند به شدت محکوم می کنیم.
زاخارووا گفت: معارضان موافقت خود با اعزام کاروان کمک های انسانی حامل مواد غذایی برای ساکنان شهر حلب را مشروط به اجرای شرط های غیرقابل قبول کردند.
وی ادامه داد: چنین اقدام چالش برانگیز چهره واقعی این مبارزان دروغین برای آزادی ملت سوریه که از استفاده از شرایط انسانی بسیار دشوار آن برای رسیدن به اهداف مخرب خود شرم نمی کنند را نشان می دهد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود خاطرنشان کرد: متاسفانه نحوه اطلاع رسانی در چنین مواردی در رسانه های غربی و برخی کشورهای منطقه که در مورد اوضاع انسانی ناگوار در سوریه سودجویانه رفتار می کنند تعجب آور نیست.
وی افزود: در برخی از گزارش های این رسانه ها هیچ اشاره ای به این واقعیت نشده است که بر اثر تلاش جنگجویان ماموریت کمک رسانی سازمان ملل به حلب شکست خورده است و معارضان بی شرمانه به شانتاژ مسئولان کمک رسانی سازمان ملل پرداخته و از تضمین امنیت کاروان کمک های انسانی در جاده کاستلو منتهی به این شهر خودداری کردند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادامه داد: بدیهی است که حامیان و اربابان معارضان سوری مسلح یک بار دیگر در ماموریت خود در کار با گروه های تابع خود شکست خوردند. این کشورها یا نمی خواهند یا نمی توانند بر نیروهای ضددولتی در سوریه فشار وارد آورند.آنها عملا ساکنان حلب را گروگان بازی های سیاسی کثیف کرده و به همراهی با جنگجویان می پردازند که آن را می توان همدستی با تروریست ها و افراط گرایان تعبیر کرد.
وی افزود: چنین بنظر می رسد که برخی کشورها می خواهند بجای کمک برای رفع مشکلات و مسائل ساکنان حلب و بهبودی اوضاع انسانی این شهر، تراژدی و وضعیت دشوار کنونی ادامه یافته تا مسائل این شهر همچنان سرخط های نخست رسانه ها را تشکیل دهد. «این وضعیت یک بار دیگر ماهیت غیر قابل کنترل معارضان را نشان می دهد که آگاهانه مانع انتقال کمک های انسانی به مناطق تحت کنترل خود می شود.»
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پایان بیانیه خود بر ادامه همکاری کشورش با سازمان ملل در کمک رسانی به حلب تاکید و اعلام کرده است روسیه اقدامات لازم در این زمینه را انجام می دهد.
زاخارووا همچنین آمادگی روسیه برای برقراری آتش بس 48 ساعته در برخی مناطق شهر حلب سوریه را مورد تأکید قرار داده و اعلام کرد: هدف از این آتش بس، کمک رسانی به مناطقی از شهر حلب است که امکان دسترسی به آنها وجود دارد.
گروه گروه کشورهای غربی-عربی ضد سوری پنج سال پیش با جذب تندروترین تروریست های تکفیری و سازماندهی گروه های تروریستی مختلف از جمله داعش، جبهه النصره، احرارالشام و جیش الاسلام برای جنگ در سوریه، این کشور و عراق را گرفتار نبردهای داخلی کردند که تاکنون هزاران کشته، میلیون ها آواره و ویرانی های گسترده برجای گذاشته است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: پاتوق روز - روسیه معارضان مسلح کمک های انسانی ,



بازدید : 238
نویسنده : رضا
 

خبرگزاری فارس: مزیت استراتژیک خلیج فارس در انتقال پیام به امریکایی ها

آنچه در خلیج فارس دست بالا را به سپاه می دهد مناسب بودن شرایط آن برای انتقال یک پیام تهدید معتبر به امریکایی ها است. این موضوع که باعث جدی گرفتن هشدارهای امنیتی از طرف مخاطب می شود و تا حد زیادی زمینه درگیری ها را با کم کردن اشتباه محاسباتی طرف مقابل پایین می آورد.

منابع نظامی آمریکایی روز چهارشنبه (4 شهریور) اعلام کردند که چهار قایق تندروی سپاه پاسداران روز سه شنبه (2 شهریور) تا  300 متری ناوشکن یواس‌اس نیتز آمریکا جلو آمده اند.
در این رابطه یک مقام آمریکایی گفت: این ناوشکن با پرتاب منور و بوق زدن سعی کرده است که  قایق‌های ایرانی را دور کند، اما آن ها با بی توجهی به اخطارها، همچنان با سرعت به سوی ناوشکن امریکایی حرکت کرده اند که در نتیجه  ناوشکن نیتز ناچار شده است در برابر قایق های تندرو ایران مسیرش را تغییر دهد. 
اخباری از این دست، این روزها رسانه های آمریکایی را به خود مشغول کرده است و سعی دارند نوعی جنگ روانی علیه انجام مأموریت های سپاه پاسداران در حفاظت از مرزهای دریایی کشور، به راه اندازند.
پس از اعلام این خبر سردار حسین دهقان، وزیر کشورمان گفت: «تامین امنیت کشور در دریا و در خلیج فارس به عهده واحدهای دریایی ماست و به طور طبیعی برای نظارت بر تردد و شناورهای بیگانه این قایق‌ها دائم در حال پایش تحولات هستند و به طور طبیعی این در آب‌های سرزمینی خود ما صورت می‌گیرد، اگر هر شناور بیگانه‌ای وارد آب‌های ما شود به آن‌ها اخطار و اگر تجاوز باشد، مقابله می‌کنیم»
یک روز پس از  این واقعه آمریکا اعلام کرد که حادثه مشابهی نیز روز پنجشنبه (5 شهریور) رخ داده است که در آن در اثر نزدیک شدن یکی از قایق های گشت دریایی ایران به 200 متری یکی از ناوچه های امریکایی، ناوچه امریکایی به سوی قایق‌های تندروی ایران تیر هشدار شلیک کرده است.
این رخدادهای در حالی است که در 23 دی ماه سال 94 مقارن با روز اجرایی شدن برجام، واحدهای گشت دریایی جمهوری اسلامی ایران دو شناور امریکایی را که وارد آب های سرزمینی جزیره فارسی شده بودند، دستگیر کردند. همچنین در سوم فروردین ماه 86، پانزده نظامی انگلیسی پس از ورود غیر قانونی به آب های سرزمینی ایران در اروند رود، توسط نیروی دریایی سپاه بازداشت شدند و در نیمه همان ماه، و بنا بر تصمیم انسان دوستانه و رأفت اسلامی مسئولان جمهوری اسلامی و عذرخواهی رسمی دولت انگلیس آزاد شده و شانزدهم فرودین به کشورشان بازگشتند.
هوشیاری و واکنش سریع نیروهای سپاه پاسداران در حفاظت از حریم مرزهای دریایی، گویای این است که نیروی دریایی سپاه توانسته است حاکمیت عملی قانون مصوب مجلس شورای اسلامی (مصوب 31 فروردین 1372) را در ارتباط با آب های سرزمینی ایران در خلیج فارس به طور کامل اعمال کند.
باید توجه داشت که بیشترین عمق آب در خلیج فارس به سمت سواحل ایران است و در حدود 80 متر می باشد. این در حالی است که در سواحل جنوبی خلیج فارس، عمق آب به کمتر از 20 متر می رسد و یک کشتی در حدود 35 متر به آبخور نیاز دارد تا بتواند به طور ایمن حرکت کند و بنابراین مسیر ترانزیت بین المللی(IMO-tss) در آب های سرزمینی ایران قرار دارد.

هر چند بیشتر کشورها حق عبور بی ضرر را طبق تعریف کنوانسیون 1985 دریا ها در زمان صلح پذیرفته اند، اما با این حال دریای سرزمینی تحت حاکمیت کشور ساحلی است و می تواند با وضع قوانین داخلی، ضوابط خاص حاکمیت خودش را بر آن اعمال کند. بر این اساس در بند 9 "قانون مناطق دریایی ایران در منطقه خلیج فارس و دریای عمان" برای عبور بی ضرر استثنائاتی در نظر گرفته است: «مستثنیات عبور بی‌ضرر: عبور شناورهای جنگی، زیردریایی ها، شناورهای با سوخت هسته‌ای و هر نوع وسیله غوطه‌ور دیگر و همچنین‌ شناورها و زیردریایی های حامل مواد اتمی و یا خطرناک و یا زیان‌آور برای حفظ محیط زیست و شناورهای تحقیقاتی خارجی از دریای سرزمینی منوط به ‌موافقت قبلی مقامات صالحه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. زیردریایی ها باید در سطح آب و با پرچم برافراشته عبور نمایند.»
بر این اساس گرچه طبق کنوانسیون 1982 دریاها، رژیم حقوقی عبور بی ضرر از دریای سرزمینی شامل عبور کشتی های جنگی و دولتی نیز می شود، اما جمهوری اسلامی ایران طبق این قانون شرط عبور از آب های سرزمینی را منوط به موافقت قبلی خود کرده است. 
از این رو ورود بدون اجازه و یا حتی اتفاقی کشتی های نظامی به آب های سرزمینی ایران، در حکم تجاوز به مرزهای ایران است و در این ارتباط واحد های گشتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پایش دقیق و عکس العمل سریع به این گونه تجاوزها، مثل ورود غیر قانونی تفنگداران انگلیسی در سال 86 و یا ملوانان امریکایی در سال 94، پاسخ متناسبی به این تجاوزات داده اند.
بنابراین خودداری از ورود شناورهای امریکایی به مسیر بین المللی کشتیرانی در جاهایی که این مسیر از داخل آبهای سرزمینی ایران عبور می کند خود به خود حاوی این پیام مهم است که تصمیم گیرنده نهایی در آب های خلیج فارس در ارتباط با امنیت ترانزیت کالا و انرژی، کشور ایران است و نه ایالات متحده از این رو کلیدی ترین نکته در ارتباط با امنیت خلیج فارس همکاری با ایران است.
از طرف دیگر یکی دیگر از عوامل افزایش تنش ها در تنگه هرمز می تواند در جهت بالا بردن هزینه حضور امریکایی ها به عنوان یک کشور متخاصم، در منطقه خلیج فارس باشد. اگر ایران به درستی موفق شود این پیام تهدید را به ایالات متحده منتقل کند، می تواند از آن به عنوان یک گروگان امنیتی در جهت تعدیل مواضع امریکایی ها در خلیج عدن و دریای سرخ، علیه عبور شناورهای ایران استفاده کند.
 این نکته زمانی جدی می شود که ایران با گسترش سواحل مصنوعی خود در ضلع جنوبی جزیره ابوموسی مسیر حرکت ناوهای امریکایی به سمت قطر، بحرین و کویت را  می تواند مسدود کند. و این حاوی یک تهدید و هشدار جدی برای امریکایی هاست.

 آنچه در خلیج فارس دست بالا را به سپاه می دهد مناسب بودن شرایط آن برای انتقال یک پیام تهدید معتبر به امریکایی ها است. از این رو خود این موضوع که باعث جدی گرفتن هشدارهای امنیتی از طرف مخاطب می شود و تا حد زیادی زمینه درگیری ها را با کم کردن اشتباه محاسباتی طرف مقابل پایین می آورد. به نظر می رسد خلیج فارس و تنگه هرمز تنها جایی است که می توان با امریکایی ها رُک و بی پرده صحبت کرد.

پایگاه بصیرت


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: پاتوق روز - مزیت استراتژیک -خلیج فارس- امریکایی ها-, ,



رسایی جاسوس هسته‌ای را معرفی کرد + عکس
نوشته شده در چهار شنبه 3 شهريور 1395
بازدید : 238
نویسنده : رضا

 

نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پستی در صفحه اینستاگرام خود طی یادداشتی از جاسوسی یک فرد در وزارت خارجه پرده برداشت.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "حمید رسایی" نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پستی در صفحه مجازی خود در اینستاگرام طی یادداشتی از جاسوسی یک فرد در وزارت خارجه پرده برداشت.
 
متن یادداشت به شرح ذیل است؛
 
هفته گذشته جعفری دولت آبادی، دادستان تهران خبر از بازداشت یک متهم ایرانی دو تابعیتی داد که با سرویس جاسوسی انگلیس مرتبط بوده و گفته شد که این فرد بازداشت شده در حوزه اقتصادی و مرتبط با ایران فعالیت می‌کرده است.
 
این هفته خبر دیگری منتشر شد که فرد دو تابعیتی بازداشت شده، علاوه بر فعالیت های اقتصادی دولتی و خصوصی، "مسئول یکی از کمیته‌های مهم هیئت مذاکره کننده" و "نماینده بانک مرکزی" در این تیم بوده است یعنی همان کسی که قرار بود با مشورت خودش درباره مفاد برجام در لغو تحریمها به تیم مذاکره کننده جهت دهی کند.
 
یکی از عناوین اتهامی وی، دریافت حقوق از موسسات امریکایی و انگلیسی (ماهانه 7000 پوند معادل 35 میلیون تومان) در ازای تلاش های وی است. علاوه بر همه این مبالغ دریافتی، وی از نگاه سخنگوی دولت، از ذخایر نظام هم بوده است (یعنی حقوق نجومی می گرفته). وزارت خارجه که در برابر توهین ها و تحقیرهای دول غربی، خصوصا آمریکا کِز می کند و ساکت است، درباره این خبر شیر شده و به میدان آمده که همه اینها کذب است و هیچ کس از ستاد اجرایی برجام بازداشت نشده!
 
سئوال اینجاست؛ بالاخره کدام طرف راست می گوید؟ راه حل راحت است. وزارت خارجه به جای اینکه تکذیب کند، به این فرد که تصویر آن را در ذیل این پست قرار داده ام، تریبون بدهد تا با خبرنگاران مصاحبه کند. وی عضو تیم مذاکره کننده بوده و اطلاعات دقیقی در این باره دارد که این تصویر سلفی را هم به عنوان سند از حاشیه حضور خود در مذاکرات هسته ای منتشر کرده است. توضیحات وی می تواند آبی بر این آتش باشد.
 
این شخص دری اصفهانی است، فردی غير بانکی با سابقه حسابداري در نهادهای انگليسی و کانادايی! وی فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد حسابداری از دانشگاه نفت است. 
 
دری، البته سابقه عضویت در جامعه و انجمن حسابداران خبره ایران، عضویت پیوسته در انجمن حسابداران خبره انگلستان و ولز (ICAEW) و عضویت در انجمن حسابداران خبره اُنتاریو در کانادا (CICA) را در رزومه دارد و اکنون مدتی است که عضو هيات مديره بانک سامان است!
 
رسایی جاسوس هسته ای را معرفی کرد + عکس
 
وی در دوره تحريمها بانک سامان در حوزه پرداختهای کالاهای اساسی و دارو نقش اساسی پيدا کرد. اين البته به لطف ارتباطات ويژه خارجی هيات مديره بانک سامان است.
 
 دری اصفهاني دارای پاسپورت کاناداست و در حال حاضر مدير شرکت دارويی UNIVERSAL HEALTH AND PHARMA PRIVATE LIMITED در تورنتو است.

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: پاتوق روز - رسایی ، جاسوس هسته ای بانک سامان ، جاسوسی انگلیس ، ,



صفحه قبل 1 2 صفحه بعد